Slide << << Entrevista a Marga Almirall, membre de Drac Màgic, a la revista Fotogramas on es narren els criteris per a la selecció de les pel·lícules que conformen el catàleg de Pack Màgic. INICIACIÓ A LA LECTURA DEL FILM Un aspecte principal de la proposta de diversitat narrativa i estètica del treball de distribució cinematogràfica de Drac Màgic té a veure amb qüestionar i oferir alternatives a la violència narrativa (històries que presenten la violència com a inevitable ja que és el motor de l’acció), però també la violència estètica, presents totes dues en moltes de les produccions infantils majoritàries.

L’evolució de la narrativa cinematogràfica ha tendit molt sovint a la sobre estimulació a través de plans de molt curta durada i en constant moviment, músiques i efectes sonors incessants, i en el cas de l’animació, línies i formes agressives de colors estridents.

En la proposta de la distribuïdora Pack Màgic s’adopta el lema “Distribuïdora de cinema infantil, tranquil i en català” fent referència precisament a la proposta d’alternatives; el cinema tranquil entès com una narrativa cinematogràfica que deixa espai per a la comprensió, la imaginació i la creativitat, i que no està renyit amb el gaudi i la diversió.

Aquesta perspectiva és present en la línia de distribució però es vincula directament amb el treball de formació en llenguatges audiovisuals que realitza Drac Màgic a través dels projectes educatius com Construir Mirades.
DISTRIBUCIÓ DE CINEMA INFANTIL Article d'Esteve Riambau al Diari Avui sobre l'estrena d'Els amos del temps en el que es posa en valor l'originalitat de la seva animació (1985) DIVERSITAT NARRATIVA I ESTÈTICA PERSPECTIVES
TRANSVERSALS
PEL·LÍCULES
DIVERSES PER
FOMENTAR
LA DIVERSITAT
RELATS dhdhdhdhddhdhd