Slide << Anunci del tercer encontre de la red KIWI (Kino Women International) durant la quarta edició del Festival de Films et Vidéo de Femmes de Montreal (1988) << Article sobre la Setmana del cinema fet per dones a la Filmoteca organitzada per Drac Màgic publicat al Diari de Barcelona (Josep Lluís Fecé, 1990) El 1987 Anna Solà i Marta Selva, que seran les fundadores de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, fan un viatge a la Fira Internacional de Llibre Feminista a Montreal, juntament amb algunes companyes de La Sal Edicions. Amb la complicitat i el finançament de la Filmoteca, aquell viatge tenia com a objectiu de l’equip de Drac Màgic assistir a les projeccions del Festival de filmes et vidéo des femmes de Montreal i traçar aliances per començar una iniciativa similar a Barcelona. L’assistència a la trobada de la xarxa KIWI (Kino Women Internacional), impulsada per la cineasta soviètica Lana Gogoberidze, va ser un dels moments fundacionals de la Mostra.

 

 

 

 

 

 Aquell viatge va impulsar, el juny de 1990, la organització de la IV Fira Internacional de Llibre Feminista a Barcelona. Com a activitat paral·lela de la Fira, Drac Màgic va organitzar la “Setmana del cinema fet per dones” a la Filmoteca . Aquesta setmana serà una llavor de la que esdevindrà la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, amb inici el 1993 i recorregut fins a l’actualitat.
CINEMA I FEMINISMES GENEALOGIES RELATS LES LLAVORS
DE "LA MOSTRA"
dhdhdhdhddhdhd
PRECEDENTS A
LA CIUTAT DE
BARCELONA
Programació de la Setmana del cinema fet per dones a la Filmoteca organitzada per Drac Màgic (1990) L'ENTRAMAT FEMINISTA INSERTAR PEU DE FOTO