Slide << << EDUCACIÓ AUDIOVISUAL METODOLOGIES RELATS I ARA? CINEMA I
HISTÒRIA
Un dels eixos de lectura audiovisual introduïts en la tasca realitzada a la cooperativa és la perspectiva de gènere i feminista. De la mà dels primers textos de les crítiques cinematogràfiques feministes, escrits als anys setanta i traduïts molt posteriorment, les investigacions i les propostes educatives de Drac Màgic comencen a introduir una anàlisi en clau de gènere de la representació cinematogràfica, així com s’efectua una revisió de la història del cinema que deixa en evidència l’esborrat sistemàtic de les aportacions de les dones davant i darrera les càmeres.

L’any 1987 Drac Màgic va impartir el seminari Mujer, cine e historia al departament d’història moderna i contemporània de la Universidad Complutense de Madrid. Si bé la coeducació va ser una de les preocupacions de Drac Màgic des dels seus inicis, aquesta iniciativa que va tenir lloc gràcies a les professores María Carmen García-Nieto y Gloria Nielfa, constitueix la primera activitat de la cooperativa en què la perspectiva feminista té un lloc central.
L'ARTICULACIÓ D'UNA CRÍTICA FEMINISTA Conferencia La mujer en el discurso
cinematográfico de la historia
(Marta Selva i Anna Solà)
Investigació Los personajes heroicos femeninos en el cine espanyol (Marta Selva i Anna Solà, 1985-86) CAP A UNA ESCOLA FEMINISTA